sunnuntai 31. maaliskuuta 2019

Siitä puhe mistä puute

Jatkuva taloudellinen ahdistus ajoi tuhlaritytön tilanteeseen, jossa se oli myönnettävä - en ole taloudellisesti kuolematon. 


Olen yksi niistä tyypeistä, jotka ovat vuosi tolkulla pyörittäneet elämäänsä Excelissä. Tein mitä upeammilla funktioilla varustettuja laskelmia taloudestani ja teoreettisesta vaurastumisestani, mutta niissä oli yksi perustavan laatuinen ongelma - ne kuvastivat lähinnä ihanneminäni kulutustottumuksia ja selkärankaa. All talk, no action you see.

Jäin muutama kuukausi sitten kotiin uuden ihanan ja ihmeellisen perheenjäsenemme - mimun - kanssa. Tarkoituksenani ei ole kirjoittaa vauva-arjesta, mutta lyhyesti sanottuna mimun liittyminen perheeseemme on ollut elämäni jännittävintä aikaa. Olen nautiskellut maidontuoksuisen päälaen nuuhkimisesta ja äitiysloman verkkaisista aamuista. Haluan varmistua siitä, että voimme mimun kanssa nauttia ainakin muutamien kotikuukausien letkeydestä vielä vanhempainvapaan loputtukin ilman taloudellisten sadepilvien varjoa. Siitä syystä varmaan päätinkin vihdoin ryhtyä toimeen ja omaksua ihanneminäni säästötavoitteet.

Vuosien itsepetoksesta huolimatta uskon edelleen kyvykkyyteni pihistellä tarpeen vaatiessa. Olen varma, että rehellisellä itsetutkiskelulla pääsen tavoitteisiin karsimatta niistä asioista, jota ovat meille tärkeitä arjen ilahduttajia.

Esimiehelläni oli tapana palata lähes päivittäin vanhaa kansanviisauteen: "Pohdi tarkkaan mitä toivot, sillä sen myös saat". Sellaiselle ihmiselle kuin minä, pohdiskelu ei yksin riitä ja onkin välttämätöntä toitottaa tavoitteitaan myös ääneen. Ja mieluiten vieläpä mahdollisimman monelle, sillä muutoin ne voi päätösten hetkellä aina lykätä tulevaisuuteen. Koska pihistely, sijoittaminen ja raha noin yleensä eivät ole ainakaan meidän piireissämme kovin suosittuja kahvipöytäkeskustelun aiheita, päädyin toisenlaiseen ulostuloon. Bloggaus olkoon sen vuoksi keino, jolla pidän itseni kaidalla tiellä.

Tervetuloa siis seuraamaan matkaa kohti säästötavoitteitani! Oli tilanne mikä tahansa, tänään on varmasti hyvä päivä aloittaa. Usko pois.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti