lauantai 13. huhtikuuta 2019

Maaliskuun pienet lisäykset ja edelliskevään emävirhe

Maaliskuussa tein kaksi pientä hankintaa. Ostin siivun Nordeaa rahanpesu-uutisoinnin jälkeisessä notkahduksessa ja tein pienen lisäyksen osinkojen irrottua. Koska satuin olemaan kärppänä koneen äärellä osakkeiden dipatessa, sain ne hankittua varsin hyvään keskihintaan. Sijoitukseni saa näillä näkymin kerryttää minulle osinkotuottoja vuosien ajan, mutta optimistina uskon saavani siivulleni mukavan tuoton jo seuraavan puolen vuoden sisällä, jos tarve niin vaatii. Parin päivän takaiset uutiset LR Realkredit A/S:n osakkeiden myynnistä ainakin sysäsivät osakkeen jälleen nousuun. 

Sijoittajana olen täysi noviisi, mutta yritän lueskella sijoittamisesta ja pitää itseni kartalla yrityskentän tapahtumissa. Pyrin rehellisyyteen niin itselleni kuin muillekin ja myönnän sen myötä myös tekemäni virheet.

Yksi viime kevään virheistäni vei salkkuni tuntuviin pakkaslukemiin. Ostin tuolloin hyväuskoisesti sitä mitä analyytikot suosittivat enkä perehtynyt yhtiöön itse riittävissä määrin. Ostoskoriini päätyneiden osakkeiden tavoitehinta maalaili kuvaa kasvupotentiaalista, jota ei loppu viimein ollutkaan. Annoin tuolloin tavoitehinnalle liikaa painoarvoa ja luin muuta markkinatietoa sen valossa. Tiedon kriittinen arviointi on vaikeaa, kun on jo määrätietoisesti vetänyt ostohousut jalkaan.

Surutti kovasti seurata osakkeen vapaapudotusta ja pikkuruisen salkkuni pakkaslukemia. En ole vielä realisoinut tappioita, vaan toivon vielä ihmettä. Harras toiveeni on, että kyseiselle yhtiölle löytyy vielä joku päivä ostaja, jonka avokätisyys näkyy minunkin lompakossani. Vaihtoehtoisesti osinkotuotot saavat paikkailla osakkeen laskenutta arvoa tulevien vuosien ajan.

Hyvää tässä on se, että virhehankinta teki minusta varovaisemman. Päätin tuolloin, että keskityn toistaiseksi rahastosäästämiseen. Teen osakehankintoja harvoin ja harkiten. Siitä huolimatta oppirahoja riittää varmasti vielä maksettavaksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti